Bahan-bahan:
Bahan perap:
3 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu teh garam
1/2 sudu teh minyak bijan
sedikit pepper
1 biji telur
bahan salut:-campurkan
5 sudu besar tepung
5 sudu besar breadcrumbs
Bahan sos:
1 sudu besar sos plum
3 1/2 sudu besar jus lemon
2 sudu besar cuka
4 sudu besar gula
2 sudu teh tepung jagung
Minyak secukupnya
Cara-cara:
1-Perap ayam dengan bahan perap selama 2 jam atau semalaman.
2-Salut dengan bahan salut n goreng hingga garing n kekuningan.
3-Potongkan ayam dan letak atas pinggan hidangan.
4-Campur semua bahan sos, didihkan hingga pekat.
5-Curah atas ayam tadi dan hidangkan.
-silakan SHARE utk manfaat bersama-
Sumber : koleksiresepimalay
No comments
Thanks For Comment !!! :)