SHOPPE

Resepi Daging Salai Masak Lemak Cili Api

Share:
Resepi Daging Salai Masak Lemak Cili Api




Bahan-bahan utama :

1 kg daging salai
15 biji belimbing buluh
4 batang serai dititik
Semangkuk santan segar
3 keping asam gelugor




Bahan-bahan kisar :

4 ulas bawang merah
Segenggam cili padi kampung (lebih pun boleh)
1 inci belacan
1 inci halia
2 inci kunyit hidup

Cara Penyediaan:

Masukkan kesemua bahan kisar kedalam periuk berserta daging salai dan renih sebentar sambil digaul dengan sudip

Tuangkan santan kedalam periuk bersama serai dan asam keping. Sentiasa kacau

Bubuh garam dan serbuk perasa jika suka

Apabila mendidih, masukkan pula belimbing dan kacau rata. Masak diatas api perlahan sehingga belimbing lembut

Selanjutnya: http://koleksiresepimalay.blogspot.com/2015/12/resepi-daging-salai-masak-lemak-cili-api.html#ixzz3zG916uXW




-silakan SHARE utk manfaat bersama-


Nak Cantik?..Nak Gebu?..Nak Kurus?...Klik Kat Sini


Sumber :  koleksiresepimalay




No comments

Thanks For Comment !!! :)

Wajib Terjah